• lab-217043_1280

Pehea e pale aku ai i ka vacuolization o ke kelepona i loko o nā ipu moʻomeheu cell

ʻO ka vacuolation pūnaewele e pili ana i ke ʻano o nā vacuoles (vesicles) o nā nui like ʻole i loko o ka cytoplasm a me ka nucleus o nā cell degenerated, a ʻo nā cell he cellular a reticular paha.Nui nā kumu o kēia kūlana.Hiki iā mākou ke ho'ēmi i ka vacuolation o nā pūnaewele i loko o kapahu moʻomeheu cellliʻiliʻi ma o nā hana o kēlā me kēia lā.
1. E hōʻoia i ka moku'āina pūnaewele: e hoʻoholo i ka moku'āina ma mua o ka hoʻouluʻana i nā pūnaewele, a e ho'āʻo e koho i nā pūnaewele me ka helu hanauna kiʻekiʻe loa no ka mahiʻaiʻana, i mea e pale ai i nā vacuoles ma muli o kaʻelemakule o nā pūnaewele i ka wā o ka mahiʻai.

1

2. E hoʻoholo i ka waiwai pH o ka moʻomeheu moʻomeheu: hōʻoia i ka kūpono o ka pH o ka moʻomeheu moʻomeheu a me ka pH i koi ʻia e nā cell e pale aku i ka hoʻopili ʻana i ka ulu cell ma muli o ka pH kūpono ʻole.
3. E hoʻomalu i ka manawa hoʻoheheʻe trypsin: i ka wā subculture, koho i ka ʻike kūpono o ka trypsin a koho i ka manawa hoʻoheheʻe kūpono no ka hoʻoemi ʻana, a pale i ka nui o nā ea i ka wā o ka hana.
4. E nānā i ke kūlana cell i kēlā me kēia manawa: I ka wā e hoʻoulu ai i nā cell, e nānā i ke kūlana cell i loko o ka moʻomeheu cell i kēlā me kēia manawa e hōʻoia i ka pono o nā cell i nā meaʻai kūpono a pale i ka vacuolization cell ma muli o ka nele o ka meaʻai.
5. E ho'āʻo e hoʻohana i ka fetal bovine serum me ka maikaʻi a me nā ala maʻamau, no ka mea, ua waiwai ia serum i nā meaʻai a he liʻiliʻi nā mea hoʻouluulu exogenous, hiki ke pale pono i ia mau pilikia.
Hiki i nā hana ma luna ke ho'ēmi i ka vacuolation o nā pūnaewele i loko o ka pahu moʻomeheu cell.Eia kekahi, pono e hoʻokō pono ʻia nā koi sterility i ka wā o ka hana e hōʻemi i ka hiki ke hoʻohālikelike ʻia.Inā ʻike ʻia ka haumia o nā cell, pono e hoʻolei ʻia i ka manawa e pale aku ai i ka hopena o nā hoʻokolohua ma hope.

 


Ka manawa hoʻouna: ʻAukake-09-2022